A priori - Naučno-popularni časopis

Trenutni broj

God. 1 Br. 1 (2021)
Published 23 мај 2021

Banjolučki naučno-popularni časopis A PRIORI su osnovali 2021. godine petoro filozofa i sociologa Ana Galić, Miroslav Galić, Miodrag Živanović, Nela Lazić Pilipović i Lamija Neimarlija.

 

Od samog osnivanja A PRIORI ima za cilj da uspostavi časopis s međunarodnom reputacijom. A PRIORI želi objaviti najbolje radove iz bilo kog područja društvenih i humanističkih nauka na lokalnim jezicima, pismima latinici, ćirilici, kao i na engleskom jeziku. Časopis je otvoren tokom cijele godine za autore iz cijelog svijeta. Svi radovi namijenjeni recenziji su pregledani anonimno i odabrani na temelju toga daju li značajne, izvorne doprinose prvenstveno filozofskim, a onda i ostalim društveno-humanističkim raspravama kojima se bave.

 

Izdavač A PRIORI-ja je naše strukovno Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia iz Banje Luke.

 

Časopis izlazi od 2021. godine. Na ovom mjestu ćete pronaći informacije o ciljevim i obuhvatu, etičkim principima, postupku recenziranja i politiku o autorskim pravima, licenciranju i otvorenom pristupu časopisa.

Puno izdanje
PDF

Obaveštenja

KNJIŽEVNOST: POZIV ZA SLANJE RADOVA U DRUGI BROJ NAUČNO-POPULARNOG ČASOPISA A PRIORI

Saopštenje za javnost,

KNJIŽEVNOST: POZIV ZA SLANJE RADOVA U DRUGI BROJ NAUČNO-POPULARNOG ČASOPISA A PRIORI

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia Banja Luka objavljuje poziv za slanje književnih radova u drugi broj naučno-popularnog časopisa A PRIORI br.2, god. I/2021.

U obzir dolaze radovi bilo kojeg književnog roda (proza, poezija, esej, književna kritika, prikaz), s tim da će književna kritika prolaziti i posebno određen recenzentski dio uređivanja.

Rok za slanje: 15.09.2021.

Radove slati na adresu: casopisapriori@gmail.com.

Drugi broj časopisa biće objavljen do kraja 2021. godine.

Mole se svi autori da svoje radove šalju u sljedećem formatu: Microsoft Word, font – Times New Roman, veličina – 12. Uz tekst poslati i kratku biografiju sa fotografijom, kao i kontakt podatke (ime i prezime, afilijacija, adresa, broj telefona i e-mail.

Radovi se ne honoriraju.

Radujemo se čitanju i budućoj saradnji!


U Varšavi, 01.07.2021. godine
Marko Bačanović, član uredništva


Više…

1 јул 2021

POZIV ZA SLANJE RADOVA U DRUGI BROJ ČASOPISA

POZIV ZA SLANJE RADOVA U DRUGI BROJ ČASOPISA

 

Rok za slanje: 15. septembar 2021. godine

Tema broja:

Kritičko mišljenje u nastavnom procesu

Ovaj put želimo proširiti naš poziv i na autore koji ne pišu striktno šablonski, tj. i na one koji nisu naučnici, te uspijevaju da izraze svoje misli i na druge, inovativne, ali zanimljive i vrijedne pomena načine. Opet napominjemo da i učenici, studenti, stručnjaci za kulturu, te samostalni naučni istraživaču jesu više nego dobrodošli da nam ponude svoje rješenje po ovom pitanju, ali i da nam možete dostavljati radove na slobodnu temu, dakle po slobodnom izboru. U naš časopis su dobrodošli svi mislioci, bez obzira na afilijaciju.

Dostavljanje radova

Molimo autore da pogledaju „Uputstva za autore“, data na linku: http://www.casopisapriori.com/index.php/apriori/instructions.

Radovi koji podliježu procesu kategorizacije prolaze dvostruko slijepu recenziju, dok se ostali radovi objavljuju na osnovu odluke uredništva.

Radove slati na e-mail adresu: casopisapriori@gmail.com.

Datum objavljivanja drugog broja časopisa je planiran do kraja tekuće godine.

U Banjoj Luci, 01.07.2021. godine                                      
Ana Galić, glavni i odgovorni urednik

 


Više…

1 јул 2021

Poziv za slanje radova za drugi broj

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia Banja Luka objavljuje poziv za slanje radova u drugi broj naučno-popularnog časopisa A priori br.2, god. I/2021. Časopis će izaći do kraja 2021. godine, a tema drugog broja je: Kritičko mišljenje u nastavnom procesu.

 

 


Više…

27 март 2021

Uvodna riječ

Miodrag Živanović
4
IZMEĐU MISLI I STVARI
PDF

Nagrađeni radovi

Mihajlo Tovilović
73-75
Tamo gdje je Dekart stao
PDF (Ћирилица)
Pogledaj sve brojeve